Терористи “Талібан” оголосили війну Ірану, на кордоні розпочалися бої

Терористи “Талібан” оголосили війну Ірану, на кордоні розпочалися бої

У новій заяві лідера талібів Абдулхаміда Хорасані, яка прозвучала сьогодні, Талібан формально оголосив війну Ірану.

Хорасані підтвердив готовність талібів прийняти радикальні рішення у рамках майбутнього конфлікту.

Згідно з отриманою інформацією, таліби готуються до серйозного зіткнення з Іраном. При цьому не уточнюються конкретні причини такого рішення, але серед талібів, очевидно, впевнені у його необхідності.

Багато джерел, близьких до талібів, вже підняли заклики до мусульман всього світу про підтримку талібів у можливій війні проти Ірану. Ці заклики наочно показують готовність талібів до радикальних дій та підтверджують важливість цієї ситуації для їхнього лідерства.

Варто зазначити, що оголошення війни Ірану з боку Талібану призводить до нового рівня напруженості в регіоні, що вже зазнає значних труднощів через нестабільність та конфлікти.

Іран, у свою чергу, наразі не дав офіційної відповіді на заяву «Талібану». Очікується, що Тегеран незабаром висловиться з цього приводу з огляду на серйозність обстановки та можливі наслідки для регіону загалом.

Талібан вже знищили близько 18 об’єктів Ірану.

«Вартові революції робили терористичні акти з цих величезних форпостів. Іран досі не чинив жорсткого спротиву. Їхня армія здається м’якою та жіночною», — повідомив відділ зв’язків з громадськістю Талібану.

Поділитись