Суперник Ердогана висловився про санкції проти Росії

Суперник Ердогана висловився про санкції проти Росії

Кандидат у президенти Туреччини Сінан Оган заявив, що Анкара не має підтримувати санкції Заходу проти Росії без спроб домовитися.

Кандидатуру проросійського Огана, члена клубу «Валдай» та випускника МДІМВ, на пост президента очікувано висунув альянс правих та ультраправих партій Ata İttifakı.

На думку політика, перед введенням санкцій Заходу варто «спробувати поговорити» з президентом Росії та главою України Володимиром Зеленським.

«Ми не повинні поводитися так, як раніше – як Захід зробить, так і ми. <…> Щодо санкцій – спочатку я б дав шанс миру. Ми думаємо, що можемо знайти рішення, зустрівшись як з Путіним, так і із Зеленським», – заявив Оган.

Раніше інший суперник Реджепа Тайіпа Ердогана на виборах, єдиний кандидат від турецької опозиції Кемаль Киличдароглу заявив, що будуватиме рівноправні відносини з Росією у разі перемоги на виборах, але з огляду на НАТО.

Він називав відносини РФ та Туреччини асиметричними, оскільки Анкара сильно залежить від імпорту російських енергоносіїв. На його думку, Туреччина має наголосити на своєму членстві в НАТО і «шукати рівноправні відносини у своїх дискусіях з Росією».

Також Киличдароглу заявляв, що закупівлі російських зенітних ракетних комплексів С-400 Туреччини не потрібні, оскільки «незрозуміло проти кого їх використовувати».

У разі своєї перемоги Киличдароглу обіцяв «дати сигнал» європейським країнам та розморозити переговори щодо вступу Анкари до ЄС.

Вибори у Туреччині відбудуться 14 травня 2023 року.

Поділитись