Суд з прав людини заборонив депортувати афганців

Суд з прав людини заборонив депортувати афганців

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) тимчасово призупинив неминучу депортацію з Австрії афганця, прохання якого про надання притулку було відхилено, заявила група допомоги, що підтримує цю людину.

У рішенні ЄСПЛ, опублікованому на веб-сайті неурядової організації «Консультації для дезертирів і біженців», уряду Відня пропонувалося відкласти до 31 серпня заплановану депортацію людини, особа якого не розголошується.

Суд попросив уряд пояснити, як вона планувала провести висилку, враховуючи, що Афганістан поінформував членів ЄС про те, що він припинив приймати такі депортації до 8 жовтня.

Він також запитав, чи існує «реальний ризик заподіяння непоправної шкоди» заявнику. права, з огляду на ситуацію, що погіршується з безпекою в Афганістані.

Зіткнення між афганськими силами і талібами посилилися по всій країні, повстанська група отримує контроль над контрольно-пропускними пунктами, торговими постами і інфраструктурними проектами.

Європейський Союз зважує новий пакет фінансової допомоги Афганістану та його сусідів, щоб допомогти обмежити потік біженців з країни, спустошеної запеклими боями між урядовими силами і талібами, повідомили Reuters офіційні особи в минулому місяці.

Поділитись