Суд у США зобов’язав адвокатів Трампа прослухати курси юриспруденції

Суд у США зобов’язав адвокатів Трампа прослухати курси юриспруденції

Дев’ять колишніх адвокатів екс-президента США Дональда Трампа, включаючи Сідні Пауелл і Лін Вуд, повинні прослухати курси юриспруденції.

Таке рішення виніс Окружний суд східного округу штату Мічиган, повідомило агентство Reuters.

Крім того, постає питання про позбавлення їх ліцензій на кару за спробу оскаржити підсумки виборів 2020 року.

У письмовому рішенні суду зазначається, що на них як професійних юристів лежала обов’язок провести первинну перевірку спроможності звинувачень в підтасовуванні підсумків президентських виборів перш, ніж підносити їх в формі позову.

«Цей позов являє собою історично безпрецедентну і кричуще зловживання юридичним процесом. Одна справа – виступати на захист прав, порушених в результаті нібито сфальсифікованих виборів, і зовсім інше – вводити в оману федеральний суд і американський народ», – написала суддя Лінда Паркер.

Сам позов був відхилений ще в грудні минулого року, з формулюванням, що він спирається на «спекуляції і припущення».

За рішенням суду адвокати Трампа повинні оплатити судові витрати, а також пройти щонайменше 12-годинний курс підвищення юридичної кваліфікації з упором на такі дисципліни, як «стандарти позовних звернень» і «виборче право».

Паркер також має намір направити подання в юридичні колегії за місцем проживання адвокатів для розбору ситуації і можливого відкликання ліцензії або її припинення.

9 грудня 2020 року генпрокурор штату Техас Кен Пакстон подав позов до Верховного суду країни з вимогою визнати недійсними результати президентських виборів в чотирьох ключових штатах: Пенсильванії, Джорджії, Вісконсині і Мічигані, де перемогу здобув демократ Джо Байден.

Пізніше позов про перегляд підсумків голосування підтримали влади ще 17 штатів США. Крім того, адвокати Трампа подали клопотання до Верховного суду з вимогою включити його в позов.

У свою чергу, влада чотирьох штатів, названих відповідачами у позові, відкинули претензію щодо проведення голосування і попросили Верховний суд відмовити в його задоволенні.

3 листопада в США відбулися загальні вибори.

Поділитись