Суд розгляне скаргу прокуратури на запобіжний захід Віктору Медведчуку

Суд розгляне скаргу прокуратури на запобіжний захід Віктору Медведчуку

Апеляційний суд у Києві сьогодні розгляне скаргу прокуратури на запобіжний захід українському політику Віктору Медведчуку у справі про постачання вугілля з Донбасу.

Українське наглядове відомство просить відправити під варту голову політради партії «Опозиційна платформа — За життя», відомого як кум президента Росії, або звільнити його під заставу 1 млрд гривень, повідомляють українські ЗМІ. Справа, за якою прокуратура вимагає запобіжного заходу аж до приміщення в СІЗО, стосується звинувачень у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Силовики вважають, що Віктор Медведчук брав участь у змові проти України для підриву енергетичної безпеки країни. За версією спецслужб, він причетний до незаконного постачання вугілля з Донбасу 8 років тому. Медведчук створював штучні перешкоди для доставки сировини в Україну з ПАР, стверджує слідство. У жовтні суд у Києві не відправляв політика під варту, призначивши йому домашній арешт.

Українські силовики розслідують причетність Віктора Медведчука та інших злочинів: він проходить фігурантом у справі про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів.

Поділитись