Суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо Рената Кузьміна

Суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо Рената Кузьміна

Суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно колишнього нардепа Рената Кузьміна, якого підозрюють у державній зраді.

Про це інформує пресслужба ДБР.

У межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні, йдеться у повідомленні.

«Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення Росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави», — зазначили у ДБР.

Дії Кузьміна кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачається покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна. Підозрюваний оголошений у розшук, додали у бюро.

Поділитись