Стала відома причина пожежі у російському військовому НДІ Твері

Стала відома причина пожежі у російському військовому НДІ Твері

Коротке замикання електронагрівального приладу спричинило пожежу в Центральному науково-дослідному інституті Військ повітряно-космічної оборони РФ у Твері, в якій загинуло понад 20 людей.

“Попередні обставини та причина пожежі встановлені. До спалаху призвело коротке замикання електронагрівального приладу в кабінеті на другому поверсі, коли в ньому нікого не було”, – сказав співрозмовник агентства. Причиною значного поширення пожежі та, як наслідок, сильного задимлення став пізній виклик пожежників. “Ця версія також знаходить своє підтвердження”, – уточнило джерело.

За його словами, в будівлі в момент початку пожежі було 175 людей, 54 з них були врятовані з приміщень, 98 вийшли на вулицю самі. У ході розбору завалів на місці НП було знайдено тіла 22 загиблих, пошуки ще одного продовжуються.

Пожежа у Центральному науково-дослідному інституті Військ повітряно-космічної оборони РФ на площі 2,5 тис. кв. метрів відбувся 21 квітня. За фактом пожежі порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 219 КК РФ (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило необережність смерть двох або більше осіб), справу розслідують військові слідчі.

Поділитись