США запустять нову програму проти корупції в Україні

США запустять нову програму проти корупції в Україні

В Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) планують запуск нової програми по боротьбі з корупцією в Україні.

Про це йдеться в опублікованому агентством запиті на отримання інформації від сторін, зацікавлених в участі в ініціативі.

«Орієнтовна мета цієї можливої ​​ініціативи – надання технічної підтримки і розширення можливостей держави і зацікавлених суб’єктів щодо здійснення на Україні реформ в області боротьби з корупцією, цифровізації та належного врядування», – уточнюється в тексті.

Так, через опублікований запит представники USAID задали ряд питань потенційним підрядникам.
Зокрема, в американському агентстві поцікавилися, які головні труднощі з точки зору профілактики корупції в Україні, які українські інститути могли б найбільш оптимальним чином забезпечити результативність боротьби з нею, а також в які сфери USAID варто було б інвестувати кошти для досягнення відчутних результатів у плані протидії корупції.

Крім того, в USAID запитали, які заходи можна вжити, щоб підвищити рівень довіри жителів України до відомствам, причетним до боротьбу зі злочинами корупційної спрямованості, і як агентство могло б допомогти представникам громадянського суспільства і недержавних структур в боротьбі з корупцією.

Раніше стало відомо, що Вашингтон має намір активізувати відносини з Україною для надання допомоги Києву в боротьбі з корупцією і проведення реформ. Про це йшлося в заяві Білого дому за підсумками телефонної розмови помічника американського президента з національної безпеки Джейка Саллівана з главою офісу українського президента Андрієм Єрмаком.

Поділитись