США заборонили піднімати у повітря російські літаки

США заборонили піднімати у повітря російські літаки

Міністерство торгівлі США опублікувало список із 99 літаків, які в період з другого березня літали до Росії та Білорусі, тим самим порушуючи американські санкції.

Уряд США звертає увагу, що будь-яка форма обслуговування цих літаків у країні світу суперечить американському законодавству.

По суті, це означає, що майже 100 літаків зі списку більше не зможуть літати, йдеться в заяві американського відомства. До списку потрапили літаки, пов’язані з російськими громадянами та компаніями, які літали в Росію в останні 16 днів.

У відомстві пояснюють, що санкції, запроваджені через російське вторгнення в Україну, стосуються всіх літаків, які щонайменше на 25% складаються з американських деталей. Це може бути як літаки, вироблені США, і у третіх країнах.

В американському списку літаків, яким заборонено літати, є також приватний бізнес-джет Романа Абрамовича, який належить бізнесменові Gulfstream G650.

Більшу частину “заборонених літаків” експлуатує компанія “Аерофлот”, яка раніше скасувала всі рейси до США та Європи. Також у списку різні моделі “Боїнгів” компаній Nordwind, Utair, Azur

Поділитись