США вважатимуть “вторгненням” будь-яке пересування військ РФ через український кордон

США вважатимуть “вторгненням” будь-яке пересування військ РФ через український кордон

Сполучені Штати вважатимуть «вторгненням» в Україну будь-яке пересування військ РФ через український кордон.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі. За її словами, американський лідер Джо Байден вказував президенту Росії Володимиру Путіну на цей факт, а також на подальшу відповідь США.

«Президент Байден чітко говорив російському президенту: якщо будь-які військові сили Росії перетнуть український кордон, це буде новим вторгненням, і на це буде дана швидка, жорстка і єдина відповідь з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників», – зазначила Псакі.

Він наголосила, що Москва розробила «масштабну стратегію», яка стосується не лише «військових дій» в Україні, зокрема «кібератаки та тактики використання нерегулярних збройних формувань».

При цьому сам Джо Байден на своїй прес-конференції в середу висловився з приводу можливого саміту США і РФ на тлі ситуації навколо України, вказавши на можливість переговорів з російським колегою Володимиром Путіним.

Крім того, американський лідер пригрозив «катастрофою» Росії у разі «вторгнення» на територію України. За його словами, якщо Москва зважиться на цей крок, то має бути готовою до серйозних наслідків для російської економіки. Байден уточнив, що піде про посилення США своєї присутності у Східній Європі.

Він також пообіцяв відповісти РФ дзеркально у разі кібератак на Україну.

Поділитись