США вирішили переглянути санкційну політику

США вирішили переглянути санкційну політику

Адміністрація Джозефа Байдена збирається до кінця літа переглянути списку санкцій політику США.

У Білому домі прийшли до висновку, що Дональд Трамп за допомогою обмежувальних заходів досяг лише короткострокових цілей, але не змінив поведінку країн, проти яких спрямовані санкції. В результаті цінність такого інструменту опинилася під питанням. Нова стратегія президента передбачає спільні дії з союзниками Вашингтона, а також відхід від масштабних кампаній з надання тиску.

«Адміністрація [президента США Джозефа] Байдена переглядає списку санкцій політику, прагнучи відійти від масштабних кампаній з надання тиску, уникнути побічної економічного збитку і діяти спільно з союзниками, а не в односторонньому порядку», – повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Цей процес повинен завершитися до кінця літа. Поки відомо, що президент і його команда планують кардинально переглянути політику адміністрації Дональда Трампа, «яка використовувала санкції як інструмент зовнішньої політики частіше, ніж попередні американські адміністрації».

Зокрема, обмежувальні заходи торкнулися широкі сектори економіки в Ірані, Північній Кореї, Венесуелі та інших країнах. Байден і його оточення впевнені, що таким способом Трамп і його адміністрація досягли лише короткострокових цілей, але не змінили поведінку країн, проти яких вводили обмежувальні заходи. В результаті «це викликало питання про цінності санкцій як окремого інструменту».

Поділитись