Росія пообіцяла жорстко відповісти США на недружні дії

Росія пообіцяла жорстко відповісти США на недружні дії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров попередив, що Москва буде жорстко відповідати на недружні дії Вашингтона.

Про це він заявив в інтерв’ю індонезійської газеті «Ракьят Мердека». За словами міністра, спроби США вести з Росією діалог з позиції сили «з самого початку приречені на провал».

Лавров вважає, що для стабільних і передбачуваних відносин з Москвою Вашингтон повинен чесно взаємодіяти з російською стороною.

В кінці червня держсекретар США Ентоні Блінкен пригрозив Москві діями в разі проведення агресивної політики щодо американської сторони.

Серед прикладів агресивної діяльності російської сторони держсекретар назвав передбачувану причетність до кібератаки на американські компанії, втручання у вибори в США і рішення щодо Олексія Навального (засновник ФБК, включеного Мін’юстом до реєстру організацій, що виконують функції іноземного агента, і визнаного екстремістською організацією).

Радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон продовжить запроваджувати санкції проти російських компаній, пов’язаних з будівництвом «Північного потоку-2». Вашингтон не збирається накладати обмеження на європейських партнерів, але «готовий вводити кожні 90 днів санкції проти російських організацій, що беруть участь в будівництві».

Прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі в свою чергу заявила, що зустріч російського і американського президентів Володимира Путіна і Джо Байдена в Женеві не вплинуло на рішення США по антиросійським санкцій: Вашингтон продовжить наполягати на поступове посилення обмежень.

За словами заступника голови МЗС Росії Сергія Рябкова, адміністрація Сполучених Штатів усвідомлює вичерпаність санкцій політики проти Росії, але за інерцією продовжить вести пошук нових приводів для введення подальших обмежень. Він зазначив, що інерційність санкцій перевершує будь-який інший сегмент зовнішньополітичного курсу США.

У червні прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що політика США щодо стримування Росії триватиме. Він підкреслив, що деякі санкції «кодифіковані і їх введення вже навіть не залежить від волі президента США».

Поділитись