США відмовилися вважати Асада легітимним президентом Сирії

США відмовилися вважати Асада легітимним президентом Сирії

США не збираються найближчим часом намагатися нормалізувати відносини з президентом Сирії Башаром Асадом, повідомив глава прес-служби Держдепу Нед Прайс.


Прайс заявив, що Асад, який «залишається при владі, незважаючи на десять років громадянської війни», позбувся легітимності і «не зробив нічого, щоб відновити» її. Глава прес-служби Держдепу не став відповідати прямо на запитання про те, чи продовжить Вашингтоні закликати до усунення Асада від влади. Однак Прайс сказав, що «немає ніяких шансів на те, щоб США нормалізували відносини з його урядом в найближчій перспективі».

США хочуть, щоб Дамаск «змінив свою поведінку», і «продовжують просувати політичне врегулювання». Прайс сказав, що необхідно «знайти довгострокове політичне рішення». За його словами, США «зараз знаходяться в процесі проведення огляду того, що можуть зробити» для «збільшення ймовірності політичного врегулювання».

В кінці лютого США завдали авіаудар по проіранському ополченню в Сирії. Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що американські військові спиралися на розвідувальну інформацію іракської сторони і впевнені в точності нанесеного удару. Жертвами удару стали не менше 17 осіб. Росія засудила удар США по Сирії та закликала поважати суверенітет республіки.

Поділитись