США розкрили деталі нових санкцій проти Росії

США розкрили деталі нових санкцій проти Росії

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що Вашингтон запровадить санкції проти «транснаціональної мережі приватних осіб та компаній», які купували технології для воєнних дій Росії в Україні.

Про це повідомляє Reuters. Йеллен анонсувала нові санкції на саміті G20 на Балі. Обмеження торкнуться 14 фізичних та 28 юридичних осіб, зокрема фінансових посередників. Санкції запровадять 14 листопада, інші подробиці міністр не повідомила.

“Це частина наших більш масштабних зусиль, спрямованих на те, щоб зірвати військові дії Росії та позбавити її необхідного обладнання за допомогою санкцій та експортного контролю”, – заявила вона.

Вона наголосила, що США продовжать надавати Україні фінансову допомогу. Адміністрація Байдена запросила додаткову невійськову підтримку на 4,5 мільярда доларів. Міністр сказала, що як тільки буде отримано схвалення Конгресу, казначейство негайно почне виділяти ці кошти Україні.

Раніше США вже вводили санкції проти великих військово-промислових компаній із Росії. Міністерство торгівлі країни заборонило експорт компонентів американського виробництва та американських технологій, які використовувалися у деяких видах російської військової техніки.

Наразі США звинувачують Іран у постачанні Росії безпілотників. За версією Reuters, санкції можуть бути пов’язані з цими постачаннями, проте іранські військові та промислові підприємства вже перебувають під жорсткими санкціями через ядерну програму Тегерана.

Поділитись