У Франції вимагають розслідувати фінансування партії Ле Пен Росією

У Франції вимагають розслідувати фінансування партії Ле Пен Росією

Депутат Нацзборів Франції від партії «Європа Екологія Зелені» (EELV) Жюльєн Байю передав до прокуратури Парижа документи з вимогою розслідувати передбачуване отримання фінансування вкрай правої партії «Національне об’єднання» від Росії, повідомили ЗМІ.

Як повідомив телеканал BFMTV, депутат від EELV Жюльєн Байю передав до прокуратури Парижа скаргу з вимогою розслідувати передбачуване «російське» фінансування партії Марін Ле Пен.

За даними телеканалу, скарга стосується позики у розмірі 9 млн євро, отриманої партією в російському банку, коли Марін Ле Пен була його президентом у 2014 році. На 2020 рік «Національне об’єднання» залишалася винна понад 8 млн євро, але домоглася відстрочки погашення боргу до 2028 року.

За словами Байю, це ставить партію Ле Пен у більш вигідне становище порівняно з іншими партіями, оскільки згідно із законом політичні об’єднання зобов’язані погашати позики в найкоротший термін.

Раніше Ле Пен заявила, що санкції проти Росії не працюють і, більш того, є контрпродуктивними, а реальність така, що внаслідок цих санкцій доходи Росії від експорту нафти зросли на 40 млрд. євро.

Поділитись