США побили світовий рекорд із добової захворюваності на COVID-19

США побили світовий рекорд із добової захворюваності на COVID-19

Понад 1,13 мільйона випадків захворювання на коронавірус зафіксували у Сполучених Штатах у понеділок, 10 січня.

За даними агентства Reuters, це рекордний добовий приріст з початку пандемії серед усіх країн світу.

Зазначається, що не всі штати країни встигли опублікувати дані щодо захворюваності за останню добу, і остаточна цифра, швидше за все, буде ще більшою. Попередній рекорд було зафіксовано 4 січня, коли за добу було виявлено більше одного мільйона випадків захворювання на COVID-19.

Також повідомляється, що середня кількість нових випадків захворювання за сім днів зросла втричі за два тижні і становить понад 700 тисяч випадків зараження на день. Смертність становить середньому 1700 чоловік у день.

Байден заявив, що коронавірус не залишиться в США назавжди. Він повідомив, що у Штатах давно розробляють засоби боротьби з COVID-19, здатні протистояти кільком штамам. При цьому політик висловив припущення, що в інших країнах вірус може затриматися надовго.

Число хворих на коронавірусну інфекцію у світі збільшилося на 71 відсоток за минулі два тижні. Про це повідомила глава технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Марія Ван Керкхові у четвер, 6 січня. Вона зазначила, що за минулий тиждень до ВООЗ направили відомості про 9,5 мільйона нових випадків коронавірусу, проте реальні дані можуть бути значно вищими.

Поділитись