США планують відкрити кордони лише для щеплених туристів

США планують відкрити кордони лише для щеплених туристів

У США уточнили порядок в’їзду в країну іноземних туристів.

На вимогу федеральних Центрів з контролю і профілактиці захворювань, з 8 листопада 2021 будуть відкриті кордони для безперешкодного в’їзду іноземних громадян, привитих однієї з вакцин, затверджених Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) або схвалених Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

– Для в’їзду в Сполучені Штати в список прийнятих вакцин будуть входити схвалені FDA або входять до списку ВООЗ для екстреного застосування, – наводить The New York Times повідомлення, поширене ЦКПЗ.

В даний час FDA офіційно дозволив застосування вакцин, що випускаються компаніями Pfizer і BioNTech, Moderna, а також Johnson & Johnson. ВООЗ, крім перерахованих, для екстреного застосування схвалив британсько-шведську AstraZeneca, індійський Covishield, і китайські розробки компаній Sinovac Biotech і Sinopharm.

Сертифікат про вакцинацію необхідно буде пред’явити перед посадкою в літак, а після прибуття на територію США всім іноземцям протягом трьох днів необхідно буде пройти тестування на коронавірус.

Остання щеплення повинна бути зроблена як мінімум за два тижні до польоту.

Жодна з російських вакцин не потрапила ні в перший, ні в другий список. Таким чином, туристам з Росії потрапити до Сполучених Штатів буде вкрай проблематично.

Поділитись