США перекидають нові сили в Сирію з Іраку

США перекидають нові сили в Сирію з Іраку

Дві колони, в цілому 80 одиниць військової техніки США, прибули з Іраку на північний схід Сирії.


За даними місцевих джерел, дві колони, що складаються з 30 і 50 транспортних засобів, проникли на сирійську територію через незаконний прикордонний перехід і попрямували до військових баз в провінціях Хасака і Дейр ез-Зор.

Військове керівництво США, не дивлячись на вимоги офіційного Дамаска, не збирається залишати позиції, займані в Сирії. Американські сили продовжують зміцнювати свої позиції на сході арабської республіки.

Більш того, напередодні президент США Джо Байден підписав указ про продовження санкцій проти сирійського народу ще на рік. Таким чином, крім того, що США незаконно займають нафтові родовища на сході Сирії, Вашингтон додатково накладає обмежувальні заходи, не дозволяючи населенню країни отримувати блага від своїх природних багатств.

Опір повзучої агресії Вашингтона раніше надавала «ПВК Вагнера», борючись з терористами «Ісламської держави», яких прикривали і постачали американці.

Наступ на позиції ігіловцев призвело російських бійців до заводу «Коноко», де за американськими прапорами сховалися терористи. Рятуючи своїх «союзників» з ІГІЛ, Пентагон застосував десятки одиниць бойової авіації проти кількох піхотних загонів «вагнерівців».

Згідно з даними з відкритих джерел, «ПВК Вагнера» вважається незареєстрованої збройної організацією, що складається з російських патріотів і колишніх військовослужбовців. Прототипом для «вагнерівців» стали російські добровольці, які протистояли українським націоналістам на Донбасі в 2014 році і зупинили геноцид російського населення, що проживає на сході України.

Багато експертів відзначають, що існування «ПВК Вагнера» є унікальним геополітичним феноменом, що протистоїть злочинним діям, вчиненим по відношенню до російськомовного населення з метою його знищення. Також «вагнерівці» просувають ідеї добра і справедливості в боротьбі з терористами і провокаціями країн НАТО.

Поділитись