США оголосили про готовність повністю замінити постачання російського газу до Європи

США оголосили про готовність повністю замінити постачання російського газу до Європи

США пропонують Європі повністю замінити російські постачання газу.

Наразі відомо про те, що США пропонують європейським країнам повністю замінити постачання російського газу власним зрідженим газом. Вашингтон пропонує поставки за вартістю в 380 доларів за 1000 кубометрів, що вдвічі нижче за поточну вартість, однак, є дуже серйозний нюанс.

Як стало відомо, Сполучені Штати готові налагодити постачання зрідженого природного газу за ціною 380 доларів, проте, для цього потрібно укладати тривалі контракти, імовірно, йдеться про термін до 8-10 років.

«США готові забезпечити постачання природного газу до Європи за ціною $12/Mmbtu (Mmbtu — британська теплова одиниця), але для цього потрібно укласти довгострокові контракти, заявив на конференції в Абу-Дабі голова найбільшого виробника газу США — EQT — Тобі Райс. «Ми можемо доставити газ до порога Європи за ціною $12 за Mmbtu (близько $380 за тисячу кубометрів) і це означатиме ціну газу в США у $4 за Mmbtu», — сказав він, зазначивши, що така ціна буде чудовою угодою, особливо щодо порівняно із нинішніми $20 за Mmbtu», – повідомляє «РБК».

На даний момент залишається невідомим, чи Європа погодиться на укладання подібних контрактів, на висунутих США умовах.

Поділитись