США можуть відправити до Києва сили спеціального призначення

США можуть відправити до Києва сили спеціального призначення

Плани щодо можливого відправлення спецназу збройних сил США для охорони посольства у Києві розглядаються у Пентагоні та державному департаменті.

Про це заявили джерела в американських державних органах, що залишилися анонімними, в коментарях 22 травня газеті The Wall Street Journal.

Наразі держдепартамент забезпечує охорону посольства у Києві силами співробітників своєї Служби дипломатичної безпеки.

У Пентагоні та Держдепартаменті розробляються попередні плани щодо залучення десятків військовослужбовців спецназу, які могли б посилити охорону посольства або бути готовими до розгортання у разі потреби. На додаток до використання військ спеціального призначення для забезпечення безпеки посольства, офіційні особи розглядають можливість відновлення роботи загону охорони морської піхоти, подібного до тих, які зазвичай забезпечують безпеку посольств у всьому світі.

«Ми перебуваємо в тісному контакті з нашими колегами з держдепартаменту з приводу потенційних вимог безпеки тепер, коли вони відновили роботу посольства в Києві, — прокоментував прес-секретар Пентагону Джон Кірбі. — Але жодних рішень не прийнято, і на вищих рівнях департаменту не обговорювалися конкретні пропозиції щодо повернення американських військовослужбовців в Україну з цією чи будь-якою іншою метою».

Поділитись