США мають намір «різко посилити» санкції проти партнерів Росії

США мають намір «різко посилити» санкції проти партнерів Росії

Влада США розглядає «різке посилення» санкцій проти Росії, яке може торкнутися третіх країн.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чотири неназвані джерела.

Санкції, введені США на сьогоднішній день, не дозволяють американським банкам та компаніями здійснювати операції з російськими банками, бізнесменами, оборонними підприємствами та компаніями з багатьох секторів російської економіки.

Тепер у Білому домі готують заходи, що «рідко використовуються», покликані покарати треті сторони з інших країн за взаємодію з російськими компаніями та організаціями, що потрапили під санкції.

Один із джерел, знайомих з обговореннями в адміністрації США, заявив, що такі санкції призначені для того, щоб «зробити Росію радіоактивною для неамериканців».

Такі санкції вимагатимуть від Китаю, Індії та інших країн, які не ввели санкцій проти Росії, зробити вибір між російською та американською економіками.

Як зазначає WP, за деякими показниками, Росія поки що справляється з санкціями краще, ніж очікувалося. Це пов’язано з експортом нафти і газу, що продовжується, високими цінами на енергоносії і жорстким валютним контролем, введеним російським Центробанком.

На тлі української кризи ЄС, США та інші західні країни запровадили проти РФ великі санкції.

Зокрема, ЄС та США вирішили заблокувати активи Банку Росії та деяких російських банків. Від міжнародної системи міжбанківських розрахунків SWIFT відключено ВТБ, «Росія», «Відкриття», Новікомбанк, Промзв’язокбанк, Радкомбанк та ВЕБ. РФ. До Росії заборонили постачати готівкові долари та євро. Повідомлялося, що ЄС також розгляне відмову від російської нафти та вугілля.

 

Поділитись