США мають намір посилити армію в Тихоокеанському регіоні

США мають намір посилити армію в Тихоокеанському регіоні

Сполученим Штатам слід збільшити кількість наступальних далекобійних високоточних систем наземного базування в Західно-Тихоокеанському регіоні, щоб стримувати потенційних супротивників Вашингтона, заявив глава Індо-Тихоокеанського командування Збройних сил (ЗС) США адмірал Філіп Девідсон.

«Я думаю, що більша кількість далекобійних високоточних систем, які могли розраховувати б всі наші сухопутні сили – не тільки військово-морські або військово-повітряні, а й сухопутні теж, вкрай необхідно для стабілізації ситуації в Західно-Тихоокеанському регіоні, яка стає все більш нестабільною», – наводять ЗМІ текст заяви адмірала, зробленого на засіданні комітету у справах ВС Сенату США.

«Нам потрібно мати наступальний потенціал, щоб змусити потенційного противника подумати двічі з приводу будь-якої ворожої діяльності, яку він може зробити в регіоні з військової точки зору. І саме тут в справу вступають наступальні озброєння», – вважає Девідсон.

Напередодні генсек НАТО Йенс Столтенберг закликав врахувати зростаючу міць Китаю і зміна характеру відносин з Росією в стратегії альянсу. У лютому Столтенберг заявляв, що нова стратегічна концепція НАТО буде націлена на стримування Китаю і Росії. Глава Пентагону Ллойд Остін відзначав, що країни НАТО повинні підтримувати витрати на оборону для протидії Росії і Китаю.

Поділитись