Байден назвав сексуальне насильство в армії США загрозою нацбезпеці

Байден назвав сексуальне насильство в армії США загрозою нацбезпеці

Президент США Джо Байден під час виступу в білому домі в зв’язку з Міжнародним жіночим днем ​​назвав широко поширену в американських збройних силах проблему сексуального насильства і домагань загрозою нацбезпеці і пообіцяв її вирішити.

Американський лідер відзначив, що з сексуальним насильством і домаганнями необхідно боротися, а також додав, що подібна поведінка неприпустима і огидно. Байден підкреслив, що його адміністрація проведе всебічну роботу для того, що «покінчити з цим злом», повідомляється на сайті білого дому.

Також президент США повідомив, що висунув кандидатури генералів Жаклін Ван клуні і Лори Річардсон на пости глав Транспортного командування і Південного командування ВС США (САУТКОМ) відповідно.

Тепер їх призначення повинен схвалити сенат Конгресу США. У разі отримання схвалення вони очолять командування і стануть чотиризірковий генералами.

За його словами, кожна з цих жінок зробила кар’єру, продемонструвавши незрівнянні навички, порядність, виконуючи борг перед країною, а на кожному етапі вони допомагали відкривати двері можливостей для жінок в американських збройних силах.

Відзначається, що в планах ВС США також проектування бронежилетів, який підходить жінкам належним чином; пошив бойової форми для жінок; створення костюмів для польотів у зв’язку з вагітністю та пологами та оновлення вимог до жіночих зачісок.

Поділитись