США мають інформацію про підготовку росіянами масованих обстрілів України

США мають інформацію про підготовку росіянами масованих обстрілів України

Капітан запасу ВМС ЗСУ Андрій Риженко заявив, що Сполучені Штати Америки мають інформацію про підготовку росіянами масованих обстрілів України найближчими днями.

«Дійсно, американці не дають часто заяв про масовані обстріли території України, втім, якщо вони вже попереджають, то до цього слід поставитись дуже серйозно. Для цього дійсно є підстави. Прикладом цьому є їхні попередження напередодні вторгнення Росії в лютому 2022 року. Тоді президент Джо Байден ледь не прямому етері говорив, щоб ми дивились на Гостомель. Тому, гадаю, що інформацію щодо ймовірних обстрілів території України в дні святкування Дня незалежності в них є. Вони аналізують активність й підготовку стратегічних сил РФ. Тому, до застережень американців слід поставитись серйозно», – пояснив Риженко в етері «Еспресо».

Він закликав громадян найближчими днями реагувати на сигнали повітряної тривоги. За словами капітана запасу, загарбники мають певну звичку присвячувати масовані обстріли до певних дат.

«Дуже добре, що останнім часом ми чимало потріпали стратегічні сили РФ. Маю на увазі знищені літаки Міг-31. Оскільки, система ППО, які здатні перехоплювати ракети «Кинджал» в нас небагато. Але все ж загроза залишається дуже високою. Росіяни мають якусь певну фобію присвячувати масовані обстріли до певних дат. Тому, удари в ці дні дуже ймовірні. До того ж підтвердженням цього є й те, що масованих обстрілів території України не було відносно давно», – підсумував Риженко.

Поділитись