Співробітник посольства США в Росії викрав стрілочний покажчик на залізниці

Співробітник посольства США в Росії викрав стрілочний покажчик на залізниці

Викрадення співробітником посольства США стрілочного покажчика на залізничній станції Осташків Тверській області стало причиною для офіційної ноти з боку російського МЗС.

Про це розповіла офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова.
Раніше Марія Захарова пояснювала в своєму Telegram-каналі, що навесні один із співробітників посольства США в Росії згвинтив стрілочний покажчик на залізничній станції Осташків і прибрав його в багажник машини. Такими діями американець піддав небезпеці пасажирів поїздів, так як це досить жвава ділянка шляху, зазначила вона.

В ході телепрограми показали відеозапис викрадення залізничного покажчика. Коментуючи відео, офіційний представник МЗС зазначила, що дипломатичний імунітет з співробітника посольства США знімати не стали.

«Він цей ліхтар довго тягав, але дотягав. Навіщо? Всі вчора питали … Я не знаю, це треба в нього запитати», – розповіла вона.

Захарова додала, що співробітник посольства, який фігурував на відео, був повернутий «на базу в США».

«Тому що потрібно було знімати імунітет, такий запит був. Нота дипломатична від МЗС РФ була їм спрямована, так як був запит від правоохоронних органів. Вони [посольство США] мають право зняти цей імунітет і здати його місцевому суду. Але зробили по-іншому, що теж в дипломатичній практиці не новина, вони регулярно так надходять: просто відправили його додому», – пояснила представник МЗС Росії.

Поділитись