Росія звинуватила США в систематичному порушенні прав людини

Росія звинуватила США в систематичному порушенні прав людини

Міністерство закордонних справ Росії підготувало доповідь про ситуацію з правами людини в окремих країнах. Згідно з документом, Сполучені Штати грубо порушують їх і всередині країни, і за її межами. Документ розміщений на сайті відомства.

«Сполучені Штати продовжують грубо порушують права людини як всередині країни, так і за її межами, в тому числі за допомогою незаконних односторонніх заходів примусу (санкції), найбільш кричущим прикладом яких є введена і зберігається (всупереч численним резолюціям Генеральної Асамблеї ООН) блокада Куби», – значиться в доповіді.

Відзначається, що це не заважає США позиціонувати себе як світовий еталон в області захисту прав і свобод. Американські правозахисні організації визнають, що стан справ в країні з кожним роком стає все гірше.

У доповіді підкреслюється, що ситуація зі свободою преси в Сполучених Штатах залишається неоднозначною, скочуючись «до повної деградації». На думку російських дипломатів, такий стан справ пов’язаний з боротьбою політичних еліт США.

Також в документі підкреслюється, що в країні зростає рівень расизму, антисемітизму та ісламофобії, а також інших проявів дискримінації. МЗС назвав це «ганьбою для Америки».

«До того ж проблема расизму придбала в американському суспільстві системний характер, пронизав усі сфери життя суспільства. На це з тривогою вказують правозахисні організації », – йдеться в доповіді.

Поділитись