Спікер Палати представників заявив, що закон щодо допомоги України буде відхилено

Спікер Палати представників заявив, що закон щодо допомоги України буде відхилено

Президент США Джо Байден закликав Палату представників терміново схвалити законопроект щодо виділення коштів для підтримки України та Ізраїлю, оскільки у ЗСУ закінчуються боєприпаси.

Про це повідомляє BBC.

«Ми не можемо дозволити собі більше чекати. Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Ми вже бачимо повідомлення про те, що українські війська закінчують боєприпаси на передовій, тоді як російські війська продовжують наступати, а Путін продовжує мріяти про поневолення українського народу», — заявив Байден.

«Палаті представників настав час вжити заходів і негайно відправити цей законопроект на мій стіл, щоб я міг підписати його», — додав він.

Раніше законопроект ухвалив американський Сенат, проте спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що документ, швидше за все, буде відхилено.

«Республіканці Палати представників із самого початку обговорень чітко заявили, що будь-яке так зване додаткове законодавство з національної безпеки має визнавати, що національна безпека починається на нашому власному кордоні», — йдеться у заяві Джонсона.

Поділитись