Сьогодні ЄС відключить від SWIFT російські банки

Сьогодні ЄС відключить від SWIFT російські банки

Россельхозбанк (РСГБ), Ощадбанк та Московський кредитний банк (МКБ) буде відключено від міжнародної платіжної системи SWIFT 14 червня.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на документ, опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Як йдеться у повідомленні, мається на увазі запровадити заборону на надання послуг обміну «спеціалізованими фінансовими повідомленнями, які використовуються для обміну фінансовими даними, юридичним особам, організаціям або органам, перерахованим у додатку XIV». Також заборона стосуватиметься будь-яких юридичних осіб, організацій або органів, створених у Росії, чиї права власності прямо чи опосередковано належать більш ніж на 50% юридичній особі, зазначеній у додатку XIV.

Зазначається, що для кожної організації заборона повинна застосовуватися з тієї дати, яка вказується в додатку. У додатку XIV офіційного документа ЄС можна знайти таблицю, в якій зазначена та сама дата початку застосування рішення для Ощадбанку, РСГБ та МКЛ — 14 червня 2022 року.

Ощадбанк прокоментував відключення від системи SWIFT і заявив, що банк продовжить роботу в стандартному режимі. У МКБ попередили, що за платежів за кордон терміни можуть зрости. У Россільгоспбанку запевнили, що російська банківська система може вести безперебійну автономну роботу.

Поділитись