Сім’я президента Буркіна-Фасо через заколот військових покинула країну

Сім’я президента Буркіна-Фасо через заколот військових покинула країну

Родина президента Буркіна-Фасо Роша Мара Каборе залишила країну.

Про це повідомив портал LSI Africa. У країні наразі відбувається стрілянина, надходить інформація про заколот військових, які вимагають відставки глави держави.

За нашою інформацією, сім’я президента Роша Каборе покинула Буркіна-Фасо, — повідомило видання.

За наявними даними, військові заколотники вимагали відставки глави держави. Сам лідер нібито перебуває під охороною жандармерії. За свідченнями очевидців, біля резиденції у столиці Уагадугу увечері в неділю, 23 січня, було чути постріли, у небі помічені вертольоти.

Раніше президент Буркіна-Фасо ввів по всій території країни комендантську годину «до подальших розпоряджень». Він діє з 20:00 до 05:30 за місцевим часом. У понеділок та вівторок, 24 та 25 січня, через «небезпечну обстановку» передбачається закрити школи. Військових закликали зберігати «республіканську позицію» та підтримувати діалог із владою.

За інформацією радіостанції RFI, інтенсивна стрілянина була чутна протягом 23 січня у двох військових таборах у столиці країни. Також повідомлялося про перестрілки у місті Кая. Уряд підтвердив факт стрілянини, але спростував інформацію про захоплення влади армією. Також було спростовано інформацію про затримання президента.

Організація NetBlocks заявила, що у країні було зафіксовано відключення Інтернету.

Поділитись