Шольц назвав умову зняття санкцій із Росії

Шольц назвав умову зняття санкцій із Росії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що під час нещодавньої телефонної розмови з президентом Росії не побачив прагнення Москви змінювати свою позицію щодо України.

“Ні”, – зазначив Шольц, відповідаючи в опублікованому в суботу інтерв’ю порталу новин t-online на запитання, чи помітив він зміни в позиції РФ по Україні. За словами канцлера, Москва “не досягла жодної з цілей, згаданих на початку” військової спецоперації.

Крім того, він заявив, що “НАТО не пішла, а навіть збільшила свої сили на східному фланзі”. На його думку, Північноатлантичний альянс стане ще міцнішим, коли Фінляндія та Швеція приєднаються до нього.

Канцлер Німеччини також заявив, що єдиною можливістю зняття санкцій із Росії є укладання мирної угоди між Москвою та Києвом. “У якийсь момент Росія має зрозуміти, що єдина правдоподібна можливість того, що санкції зрештою буде скасовано, – це угода з Україною, а це не може бути продиктований світ”, – сказав Шольц.

При цьому він знову закликав Росію вивести свої війська з України.

“В іншому діє чіткий принцип: Україна вирішує ці питання. Ми не можемо вести переговори від їхнього імені так чи інакше”, – підсумував канцлер ФРН.

Поділитись