Щодо директора ДБР Романа Труби можуть порушити кримінальну справу

Щодо директора ДБР Романа Труби можуть порушити кримінальну справу

Національне антикорупційне бюро України зобов’язане порушити кримінальну справу проти директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Солом’янський суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро України порушити кримінальну справу стосовно директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Про це йдеться в матеріалах інстанції. Високопоставленого чиновника викрили в порушенні ст. 342 КК України, яка передбачає покарання за невиконання судового рішення.

Зокрема, Трубу підозрюють в тому, що він відмовився відкривати кримінальне провадження на вимогу інстанції. Також вказується, що директор НАБУ Артем Ситник не вніс відповідну інформацію до Єдиного реєстру судових розслідувань. У зв’язку з цим позивач попросив суд зобов’язати НАБУ почати кримінальне провадження проти Труби.

З червня 2019 року стосовно директора ДБР також розслідується кримінальна справа, яка курує Генеральна прокуратура України. Чиновника підозрюють у невиконанні рішення Окружного адміністративного суду Києва та інший «протиправної діяльності».

На сьогоднішній день ДБР розслідує 11 кримінальних справ, в яких фігурує екс-президент країни Петро Порошенко. Експерти припускають, що колишній глава України може провокувати міжвідомчу боротьбу, щоб дискредитувати слідство.

Фото ДБР.

Поділитись