СБУ передала до суду справу про “інформатора Стрєлкова”

СБУ передала до суду справу про “інформатора Стрєлкова”

Служба безпеки України завершила розслідування та передала до суду матеріали кримінальної справи проти «двох російських агентів».

Одного з них відомство вважає інформатором колишнього голови Міністерства оборони ДНР Ігоря Стрєлкова. Про завершення розслідування повідомила прес-служба СБУ, повідомляє РБК.

«Зловмисників затримали під час спецоперацій СБУ на території Донецької області, – йдеться у повідомленні. – Вони збирали розвідувальні дані щодо переміщення підрозділів Сил оборони».

За даними слідства, після початку війни в Україні інформатор зв’язався зі Стрєлковим через соцмережу та запропонував допомогу у бойових діях проти ЗСУ. За дорученням екс-міністра він збирав на території Слов’янська дані про місця базування та маршрути переміщення підрозділів українських військ. Він також, як вважає українське відомство, передавав місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури та місцевих держустанов, стверджують у СБУ.

Іншим затриманим став мешканець селища Клебан-Бик, якого “завербували співробітники ФСБ”, додали до СБУ. Згідно з українським законодавством, обом загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Поділитись