Саакашвілі пояснив, чому «Північний потік – 2» може бути корисним для України

Саакашвілі пояснив, чому «Північний потік – 2» може бути корисним для України

Голова виконкому Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі заявив, що в довгостроковій перспективі газопровід «Північний потік – 2» може стати корисним для Києва.

За словами політика, в короткостроковій перспективі російський трубопровід є «дуже небезпечною штукою» для України. При цьому в довгостроковій перспективі «Північний потік – 2» може принести країні вигоду.

«Україна має достатньо власного газу … Це добре, тому що українці будуть добувати свій власний газ. Українці навчаться його економити», – пояснив він.

Саакашвілі додав, що Київ може не тільки стати самодостатнім в питанні газу, але і навіть зайнятися його експортом в інші країни.

Нагадаємо, 10 вересня завершилося будівництво газопроводу, при цього до запуску він ще повинен пройти технічні випробування та сертифікацію. Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що отримання дозволу на СП-2 може затягнутися на 4 місяці через тонкощів німецького законодавства.

Тим часом експерт розповів, як можна прискорити прийняття рішення Німеччиною з питання введення в експлуатацію «Північного потоку-2».

Поділитись