Саакашвілі перевезли з військового шпиталю до ізолятора

Саакашвілі перевезли з військового шпиталю до ізолятора

Колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі перемістили зі шпиталю Міністерства оборони до ізолятора для особливих ув’язнених, який перебуває в Руставі.

Саакашвілі, незважаючи на опір з його боку, вивезли з Горі в ніч на 30 грудня, повідомив голова групи адвокатів екс-президента Ніка Гварамія у Facebook.

Саакашвілі викрали з Горі, – заявив він.

Депутат від партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» (ЕНД) Ека Херхеулідзе розповіла, що колишнього президента «насильно перевели» до в’язниці. У цей час госпіталь і дороги, що ведуть у бік Руставі, були повні частинами спецпризначення, зазначила вона.

Можливе перевезення Саакашвілі у медичному автомобілі показав у прямому ефірі грузинський Головний канал. На кадрах колона машин, у тому числі два реанімобілі, на величезній швидкості мчала у бік Руставі.

Раніше стало відомо, що консиліум лікарів після огляду Михайла Саакашвілі не рекомендував повертати його із військового шпиталю назад до в’язниці. Медики виявили у політика посттравматичний стресовий розлад. Лікарі дійшли висновку, що його стан потребує уваги, а його посттравматичний стан означає, що він отримав стрес у «пенітенціарній установі».

Поділитись