Ризику припинення фінансування України з боку США немає – Маркарова

Ризику припинення фінансування України з боку США немає – Маркарова

На даний момент ризику припинення фінансування України з боку США немає, але ми працюємо над тим, щоб отримати повноцінне рішення у майбутньому.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова.

«З урахуванням того, що попередній бюджет містить значні перехідні кошти, ми будемо зараз використовувати їх, тому ризику припинення фінансування немає», — зауважила пані у коментарі «Укрінформу».

Вона назвала прикрим те, що українські програми не були ухвалені в проголосованій у Конгресі резолюції щодо уникнення “шатдауну”, але запевнила, що і українська влада, і адміністрація Джо Байдена працює над отриманням повноцінного фінансування в основному бюджетному рішенні, яке розглядатиметься пізніше.

Маркарова також повідомила, що після голосування в Конгресі в суботу вона провела багато зустрічей й телефонних перемовин із членами Конгресу.

За її словами, велика кількість сенаторів і конгресменів від обох партій закликали не просто ухвалити чи зберегти підтримку України, але й посилити її.

Маркарова підтвердила слова американських посадовців про те, що додаткове фінансування для України може бути схвалене як у загальному проекті бюджету США, так і у вигляді окремого законопроекту.

Поділитись