Розвідка Міноборони України описала сценарій військової агресії з боку Росії

Розвідка Міноборони України описала сценарій військової агресії з боку Росії

Головне управління розвідки Міноборони України описало сценарій військової агресії з боку Росії.

Про це повідомляє «Радiо Свобода». Українські військові припускають використання збройними силами Російської Федерації нестратегічних, тобто менш потужних, ядерних боєзарядів. За даними українського Міноборони, Росія розмістила в Криму п’ять кораблів, шість підводних човнів і 12 бомбардувальників, які здатні нести ракети з такими снарядами.

Фахівці також розповіли про те, що збройні сили Росії зосередили на кордоні з Україною більше 500 одиниць тактичної авіації та понад 400 ударних вертольотів. На їхню думку, це зроблено з метою нанесення гіпотетичного масштабного авіаудару по території України.

Наступним етапом може стати наземна військова операція. «Вони сьогодні відмовляються від бригадної системи і переходять на дивізійну систему. Вони відмовилися від оперативних командувань і перейшли на військові округи. У них створені два оперативно-стратегічних напрямки. Все це говорить про те, що це угруповання військ готується до війни », – розповів виданню помічник керівника офісу президента України Іван Апаршин. Раніше він заявляв, що країна повинна знаходити несподівані способи для відбиття агресії, поки не зможе приєднатися до НАТО. “

“Українській оборонній сфері необхідний «якісний прорив», якого неможливо досягти в найближчі кілька років навіть за умови виділення значних коштів”, – каже він.

Поділитись