Росія займеться розробкою озброєння з Туреччиною

Росія займеться розробкою озброєння з Туреччиною

Росія та Туреччина обговорюють спільні розробки озброєння та постачання військової продукції з Москви до Анкари, заявив у кулуарах міжнародного авіасалону Dubai Airshow-2021 «Інтерфаксу» директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії Дмитро Шугаєв.

“Військово-технічна співпраця з Турецькою Республікою стабільно розвивається”, – підкреслив він. Говорячи про терміни підписання договору про постачання нової партії зенітно-ракетних систем С-400, Шугаєв зазначив, що це відбудеться до кінця поточного року.

Раніше глава турецького Управління оборонної промисловості Ісмаїл Демір заявив, що Анкара готова розглянути можливість придбання російських літаків Су-35 та Су-57 у разі невдачі у переговорах із США щодо постачання американських винищувачів F-16.

За словами турецького президента, Сполучені Штати можуть продати країні літаки F-16 після виключення Анкари із проекту зі створення винищувачів F-35 на тлі покупки російських систем ППО С-400.

При цьому президента США Джо Байден пригрозив наслідками Ердогану через покупку російських С-400. Москва та Анкара уклали перший контракт на постачання полкового С-400 у 2017 році, Туреччина отримала комплекси 2019 року.

Поділитись