Росія виходить із низки угод Ради Європи

Росія виходить із низки угод Ради Європи

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав постанову про припинення участі Російської Федерації у часткових та розширених часткових угодах Ради Європи (РЄ).

Документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає Trend.

Так, РФ з 16 березня 2022 року виходить із Групи з міжнародного співробітництва з наркотиків і залежностей (“Група Помпіду”), з часткової угоди 1990 року, яка засновує Європейську комісію за демократію через право, часткової відкритої угоди РЄ з прогнозування, запобігання та запобігання у разі стихійних лих та технологічних катастроф з розширеної часткової угоди зі спорту РЄ, розширеної часткової угоди про культурні маршрути РЄ, розширеної часткової угоди РЄ “Обсерваторія з викладання історії в Європі”. Крім того, Росія більше не братиме участі у діяльності Європейського фонду підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт (“Євримаж”) та Європейської аудіовізуальної обсерваторії.

Також, за цим документом, фонд “Євримаж” при Раді Європи виключено з “переліку міжнародних та іноземних організацій, одержувані платниками податків гранти яких не підлягають оподаткуванню та не враховуються з метою оподаткування у доходах російських організацій – одержувачів грантів”.

Поділитись