Росія відреагувала на рішення ООН виключити марихуану зі списку наркотиків

Росія відреагувала на рішення ООН виключити марихуану зі списку наркотиків

Постійний представник Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов відреагував в розмові зі ЗМІ на рішення комісії ООН про виключення марихуани зі списку небезпечних наркотиків.

За словами Ульянова, таке рішення стало «символом для нарколібералів» і надією на те, що канабіс повністю легалізують в усьому світі. «У практичному плані нічого не змінилося. На національному рівні повинні бути ті ж самі заходи контролю», – сказав він.

Постпред Росії заявив, що виключення марихуани зі Списку IV нібито полегшує її медичне використання. При цьому ніхто не зміг довести, що це дійсно так, уклав Ульянов.

2 грудня Комісія ООН з наркотичних засобів проголосувала за те, щоб виключити канабіс зі Списку IV Єдиної конвенції про наркотики 1961 року – переліку речовин, які потребують найбільш жорсткого контролю. 27 членів комісії проголосували за таке рішення, 25 виступили проти, один утримався. Комісія, про яку йде мова – головний орган ООН з питань законів в області психоактивних речовин.

Пропозиція вивести канабіс зі списку з важкими наркотиками надійшло від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Разом з цією рекомендацією обговорювалися ще п’ять пунктів по ослабленню контролю над похідними цієї рослини, проте жоден з них комісія не прийняла.

Поділитись