Російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії вбили на замовлення спецслужб РФ

Російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії вбили на замовлення спецслужб РФ

WSJ отримала ще більше доказів того, що російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії вбили на замовлення спецслужб РФ.

Газета пише, що кілери за вбивство отримали готівку від російських чиновників, які працюють у Відні. Столиця Австрії стала центром операцій російських спецслужб після того, як інші європейські країни почали висилати російських дипломатів-шпигунів.

Саме з Відня сьогодні йдуть основне фінансування та підтримка вбивств і диверсій на користь Москви. Також РФ активно вербує там шпигунів.

▪️Про смерть Кузьмінова, який у серпні 2023 року викрав для ГУР гелікоптер Мі-8 АМТШ, стало відомо 19 лютого. У ГУР згодом підтвердили його вбивство. У пілота був паспорт України, виданий на імʼя 33-річного Ігоря Шевченка (росіянину було 28 років). Він жив під прикриттям, але дуже розгульно жив. Це його й видало.

▪️Кузьмінова застрелили в гаражі біля його будинку в місті Вільяхойос, а тіло переїхали автомобілем. На камери спостереження потрапили два ймовірні вбивці — вони діяли професійно і швидко, проте залишили на місці гільзи від пістолета Макарова.

Поділитись