Російська компанія і AstraZeneca працюватимуть на вакциною від SARS-CoV-2

Російська компанія і AstraZeneca працюватимуть на вакциною від SARS-CoV-2

Російський дослідницький центр імені Н. Ф. Гамалії, англо-шведська біофармацевтична компанія AstraZeneca, Російський фонд прямих інвестицій і “Р-Фарм” взяли меморандум про співпрацю для боротьби з коронавірусом.

“Такий настрій на партнерство сьогодні може служити хорошим, переконливим прикладом об’єднання наукових сил, технологій, інвестицій заради спільної мети – для захисту життя, здоров’я і безпеки мільйонів людей на планеті в цілому”, – сказав Володимир Путін, в режимі відеозв’язку привітавши сторони з підписанням документів.

Після цього директор Центру Гамалії Олександр Гінзбург оголосив про старт спільних клінічних випробувань комбінації російського “Супутника V” і препарату AZD1222, розробленого AstraZeneca і Оксфордським університетом.

“Випробування не зажадають, наскільки я представляю, великих інвестицій і тривалого часу з тієї простої причини, що дві технологічних платформи, на яких створені вакцини AstraZeneca і” Супутник V “, принципово схожі, дуже схожі. Тому ті компоненти, які входять як в один , так і в інший вакцинний препарат, легко сумісні”, – додав учений.

Обидві вакцини створили на базі аденовірусних векторів, в які вбудований шиповидний білок коронавируса SARS-CoV-2.

Поділитись