Росіяни впритул підійшли до Курахового

Росіяни впритул підійшли до Курахового

Росіяни впритул підійшли до Курахового.

Про це повідомляє військовий оглядач Bild Юліан Ріпке.

Він пише, що на відео з українських безпілотників війська РФ знаходяться вже за 2 км від міста, хоча ще два тижні тому були за 8 км.

Про цей поступ учора писали і українські військові. Станіслав Бунятов писав, що росіяни «змогли продавити деякі позиції» в напрямі Курахового під час штурму на бронетехніці.

Він вважає, що штурмувати Курахове «в лоб» росіянам буде важко, а тому вони в першу чергу хочуть захопити Максимільянівку, яку вже посилено штурмують з боку Острого, а потім спробують пробитися до села Далеке, а звідти розвивати наступ у напрямку Богоявленки, щоб поставити під загрозу оточення низка сіл, змусивши ЗСУ вийти з «кишені».

Сьогодні зранку механізовані штурми на Курахівсько-Вугледарському напрямі продовжились.

Російські військові паблики пишуть, що росіяни закріпилися в Островському і тим самим перерізали трасу постачання ЗСУ в районі річки Вовча. Через це зараз українське угруповання в Гірнику та Курахівці постачається останньою дорогою, що йде на північ від Курахівського водосховища. Пишуть, що росіяни посилено атакують у напрямку цієї траси і, загалом, на південь у напрямку Курахового.

Зокрема, російські паблики заявляють, що армія РФ захопила більшу частину населеного пункту Цукуріно, яке знаходиться між Гірником та Селідовим. Повне захоплення Цукуриного та подальше просування на південний захід у бік Курахівського водосховища та на захід створить загрозу оточення українських військ, які все ще тримають оборону у Гірнику та в прилеглій Курахівці.

Також це створить загрозу заходу до тилу Курахового із західного напрямку.

Поділитись