Росія збирається тиснути на Україну з метою започаткування мирних переговорів

Росія збирається тиснути на Україну з метою започаткування мирних переговорів

Наступом РФ на кордоні Харківської області може посилити тиск на владу України з метою започаткування мирних переговорів.

Про це пише The New York Times.

На думку журналістів, безпосередня загроза Харкову, облога міста та втеча його мешканців може створити «враження, що після двох років, сотень тисяч жертв і мільярдів доларів мало що змінилося».

«Це, у свою чергу, можливо, посилить тиск на лідерів України, щоб вони домовилися про перемир’я з Росією, від чого українська влада досі відмовлялася, заявляючи, що це зміцнить апетит Путіна до агресії», – пише NYT.

Поточний наступ РФ у Харківській області найшвидший за весь час війни, крім самого початку, підрахували журналісти. За оцінкою аналітиків, РФ вирішила скористатися дефіцитом боєприпасів і людей у ЗСУ, розтягнувши фронт і таким чином збільшивши шанси на прорив.

Частина військових експертів кажуть, щоправда, що загального напряму війни події на Харківщині не змінять і сторони, як і раніше, перебувають у «тактичному безвиході». Інші експерти кажуть, що наступ поставило Україну «на дуже небезпечне становище».

Поділитись