Росія не демонструє готовності розпочати мирні переговори з Україною

Росія не демонструє готовності розпочати мирні переговори з Україною

Росія не демонструє готовності розпочати мирні переговори з Україною.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на заяви посла Німеччини в Москві Александера Ламбсдорффа в інтерв’ю німецькому виданню General-Anzeiger.

«Наразі російська сторона не проявляє готовності до переговорів. Замість цього вона наполягає на надмірних попередніх умовах.
Коли путін заявляє, що готовий розмовляти з Україною, лише якщо та спочатку повністю піде з усіх територій, які, на його думку, росія вже анексувала, включно з частинами України, які росія не контролює у військовому відношенні, стає зрозуміло, що це абсолютно несерйозно», — заявив Ламбсдорфф.

Тим часом, як вважає дипломат, у майбутньому позиція росії може змінитися, що зробить переговори про припинення вогню можливими:

«Адже одного разу і росії доведеться визнати, що цією війною вона домагається набагато меншого, ніж запланувала спочатку, що вона завдає собі значної шкоди на міжнародному рівні і живе в умовах економіки воєнного часу, яка сильно перегріта і не зможе протриматися довго.
Щойно в російської сторони з’явиться готовність вести переговори, буде знайдено і відповідні канали для них.
Туреччина дуже допомогла при укладанні зернової угоди. Ватикан проявляє велику активність, Об’єднані Арабські Емірати і Катар — теж. Бразилія разом із Китаєм представили план із шести пунктів».

Коментуючи наступ ЗСУ в Курській області, Ламбсдорфф зазначив:

«Для розвідки, військових, сил цивільної оборони і населення росії стало неприємним сюрпризом те, що українським силам вдалося провести подібну операцію».

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що на тлі останніх подій зросла ймовірність застосування Москвою ядерної зброї в Україні, дипломат нагадав про заяву Китаю, що застосування ядерної зброї є неприйнятним.
«А без Китаю росія не зможе продовжувати війну. Це дає відповідь на це питання», — резюмував посол Німеччини в рф.

Поділитись