Росія може вести війну з Україною ще два роки – WP

Росія може вести війну з Україною ще два роки – WP

Росія наростила виробництво зброї і зможе підтримувати наступ на Україну принаймні ще два роки.

Такі факти наводить The Washington Post думки аналітиків.

Переважно Москва переозброїла свої сили, відремонтувавши стару радянську техніку. РФ робить ставку на кількість, а чи не якість. Запасні частини, що постачаються Китаєм, КНДР та Іраном, мають нестабільну якість, але дозволяють оминати санкції.

Однак, запаси радянської техніки обмежені і ключовим питанням стане можливість РФ перейти на виробництво нових бойових машин, коли закінчаться старі моделі для модернізації.

Восени російське військове командування наказало відновити виробництво на Омському заводі транспортного машинобудування, де збирають Т-80. Але експерти кажуть, що запустити серійне виробництво не вдалось.

Також малоймовірно, що Росія зможе озброїти свою армію більш сучасною технікою, як-от танк Т-14 «Армата». У «Ростеху» заявили, що від його розгортання в Україні відмовилися через дорожнечу. Простіше купити Т-90, вважають аналітики.

Для виробництва дронів РФ закуповує західні компоненти через Туреччину, Китай і Казахстан, а сировину – через естонські та латвійські порти, а також з Німеччини, Тайваню та Китаю.

Поділитись