РФ не згадується у декларації саміту «Східного партнерства»

РФ не згадується у декларації саміту «Східного партнерства»

Підсумкова заява зустрічі глав держав ЄС і країн «Східного партнерства», що відбулася, не містить згадок про санкції проти РФ або про будь-яку «агресію РФ».

Більше того, у 24-сторінковому документі взагалі не зустрічається згадка про Росію. У декларації повідомляється про не проведення у 2022 році зустрічі глав держав цієї програми, наступний саміт намічено лише на 2023 рік.

Європейський союз залишається прихильним до своєї підтримки територіальної цілісності всіх держав у їхніх міжнародно-визнаних кордонах, — наголошується в документі.

Це єдина фраза, яка може мати відношення до Росії, враховуючи, що Захід стверджує про «військову агресію», яка готується Москвою проти України.

Раніше стало відомо, що лідери Євросоюзу та країн «Східного партнерства» обговорили загальне занепокоєння щодо ситуації біля кордонів України, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. За її словами, на зустрічі у Брюсселі вони закликали Росію відмовитись від ескалації напруженості. Урсула фон дер Ляйєн додала, що Європа «твердо відреагує» на будь-яку агресію щодо Києва і в цьому не може бути сумнівів.

Поділитись