РФ не відводила свою авіацію вглиб територій

РФ не відводила свою авіацію вглиб територій

Росія не відвела 90% своєї авіації вглиб території. Це брехня, якою західні союзники виправдовують ненадання Україні права наносити удари переданою далекобійною зброєю по РФ, заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

«У районі Єйська, Курська, Воронежа, Морозовська тощо авіабази продовжують активно експлуатуватися не тільки для потреб всюдисущих Су-34, а й Су-25, Су-24 тощо. І якби Україна мала дозвіл на нанесення ударів по всіх цих базах ракетами західного виробництва, то Росія втратила б можливість активно використовувати саме ці 90% авіації, яку вона нікуди не відводила (а якби відвела, то просто не мала б шансів долетіти до кордону з Україною в повному бойовому навантаженні)», – зазначив експерт.

Він упевнений, що застосування далекобійного ракетного озброєння по території Росії обеззброїло і критично послабило б російську авіацію.

«Коли наші західні партнери виправдовують відсутність дозволу ударів західним ракетним озброєнням по Росії і безпосередньо по аеродромах тим, що там уже нема по чому бити, – це відверта брехня. Або ж профнепридатність спікера, який не розуміє (або не знає), про що говорить», – додав Коваленко.

Він також акцентував, що крім авіабаз у РФ є сотні інших військових об’єктів, «які так і просять прильоту балістичної ракети».

Поділитись