Німеччина не постачатиме крилатих ракет Taurus Україні – Шольц

Німеччина не постачатиме крилатих ракет Taurus Україні – Шольц

«Про це не може бути й мови»: Німеччина не постачатиме крилатих ракет Taurus Україні.

Про це заявив канцлер Олаф Шольц.

За словами Шольца, це загрожує небезпекою втягування Німеччини у конфлікт.

«Ми в жодному разі не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягає ця система. Тому це не наступний варіант на порядку денному. Ця ясність також необхідна», — заявив канцлер.

Шольц знову відкинув можливість передачі Україні ракет Taurus, бо тоді виявленням та контролем цілей мають займатися самі німці.

Його слова наводить німецьке видання Focus.

Канцлер ФРН заявив, що «не хоче, щоб виникла ситуація, в якій німецькі знання та досвід будуть використовуватись безпосередньо для виявлення російських цілей».

«Ми не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягає ця система в будь-якій точці і в будь-якому місці. Ця ясність також необхідна. Мене дивує, що деякі люди навіть не замислюються про те, що те, що ми робимо, може призвести до участі в війні, так би мовити», – сказав Шольц.

Він заявив, що Британія та Франція бере участь у контролі цілей для своїх далекобійних ракет, які були передані Україні.

«Це дуже далекобійна зброя. І те, що роблять британці та французи в плані контролю цілей та їхнього супроводу, не може бути зроблено в Німеччині. Будь-хто, хто мав справу з цією системою, знає це», – заявив канцлер ФРН.

Каже, Україні зараз більше потрібні боєприпаси, і його «дуже дратує відсутність балансу між тим, що справді потрібно зараз, і дебатами щодо цієї однієї системи».

Він резюмував, що про постачання Taurus «не може бути й мови».

Нагадаємо, що минулого тижня Бундестаг схвалив резолюцію із закликом передати Україні далекобійну зброю, не уточнюючи, чи йдеться про Taurus.

Поділитись