Реєстрація кандидатів на виборах голови Гонконгу розпочнеться 20 лютого

Реєстрація кандидатів на виборах голови Гонконгу розпочнеться 20 лютого

Реєстрація кандидатів на виборах голови адміністрації Гонконгу, до яких лишається два місяці, розпочнеться 20 лютого.

Таку ухвалу в четвер ухвалила місцева виборча комісія.

“Період номінації на виборах глави адміністрації триватиме з 20 лютого до 5 березня”, – йдеться у заяві.

Голосування за участю колегії виборців призначено на 27 березня. Відповідно до проведеної минулого року реформи виборчого права, цей орган розширився з 1,2 тис. до 1,5 тис. осіб. Згідно з новими правилами, для висування кандидатури необхідно заручитися підтримкою не менше ніж 188 виборців і при цьому отримати не менше ніж 15 номінацій у кожному з п’яти секторів цього органу.

Хоча до виборів залишилося лише два місяці, вони огорнуті невизначеністю. Досі не зрозуміло, чи нинішній глава адміністрації Керрі Лам переобиратиметься на другий п’ятирічний термін і на якого кандидата зробить ставку Пекін.

Наразі про плани боротьби за вищий посадовий пост у Гонконгу оголосив лише один претендент – бізнесмен, кінопродюсер та майстер кунфу Сі Голінь (Чеклі Сінь). Втім, невідомо, чи зможе цей діяч, який не має політичного досвіду, заручитися підтримкою членів колегії вибірників для участі.

Серед інших можливих кандидатів місцева преса називала голову Нової народної партії Реджину Іп, колишню голову Всесвітньої організації охорони здоров’я Маргарет Чень, секретаря (міністра) з фінансових питань Пола Чана та екс-главу гонконгської адміністрації Лян Чженьіна. Самі вони поки що не підтверджували, але й не спростовували такої можливості.

Поділитись