Путіна та Зеленського покликали на переговори до Арізони

Путіна та Зеленського покликали на переговори до Арізони

Член палати представників конгресу США Пол Гозар запросив главу України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна провести переговори в Арізоні.

Про це повідомляє росЗМІ з посиланням на відповідний лист конгресмена, опублікований на його офіційному сайті.

Як йдеться у повідомленні, Гозар звернувся до лідерів двох держав та їхніх представників із пропозицією провести мирні переговори у Феніксі, штат Арізона. У документі вказані адреси посольств України та Росії у Вашингтоні.

Конгресмен пояснив свою ініціативу небажанням і надалі спостерігати «смерті та руйнування» у Росії та Україні». Він назвав те, що відбувається, «неприпустимим» і додав, що пройшов шлях від обурення через брак спроб залагодити військовий конфлікт, що спалахнув між двома країнами, до усвідомлення необхідності самому зробити конкретні кроки в цьому напрямку.

Гозар повідомив, що має мандат миротворчої місії ООН, і він розраховує на підтримку своєї ініціативи з боку організації.

«Я запрошую вас до Фенікса, штату Арізона, де ми можемо розпочати діалог з деескалації ядерної напруженості, припинити війну і завершити смерті та руйнування», — зазначив конгресмен.

Він наголосив, що розташування штату надасть главам та представникам Росії та України дистанцію як від конфлікту, так і від осіб, які закликають до його продовження.

Поділитись